SSK, Bağkur, Emekli sandığı emeklileri bayram edecek! Maaş ve ikramiye ödemesi öne çekildi: O tarihte başlıyor

SSK, Bağkur, Emekli sandığı emeklileri bayram edecek! Maaş ve ikramiye ödemesi öne çekildi: O tarihte başlıyor
İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında bayram ikramiyeleri yer alıyor. Peki ikramiyeler ne zaman yatıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Kurban Bayramına sayılı günler kala emekli vatandaşlar bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merakla araştırmaya başladı. Peki ikramiyeler ne zaman yatıyor? Maaşlar erken mi yatacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ

Kurban Bayramına sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası basın açıklamaları yaptı. Erdoğan açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Emekli vatandaşımızın ikramiyelerini ve maaşlarını bayram öncesinde ödeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başlayacak. Kurban Bayramının turizm sektörünü hareketlendireceğine inanarak bu müjdeyi de vereyim. Bayram 28 Haziran ve 1 Temmuz arasında. 26 ve 27 Haziran günlerini de tatile ekliyoruz ve bayram tatilini 9 gün yapıyoruz.' 

Emekli promosyonları

SGK emeklisi vatandaşlar maaşlarını her az 17. gün ve 26. gün arasında alıyor. Bağ Kur emeklisi vatandaşlar da maaşlarını her ay 25. gün ve 28. gün alıyor. Memur emeklisi vatandaş ise emekli maaşlarını 1-5. gün arasında alıyor. Kurban Bayramı nedeniyle emekli vatandaşların maaşları ikramiyeleriyle birlikte hesaplarına yatacak. SGK emeklisi olan ve 17 Haziran 21 Haziran arasında maaş alan vatandaşların ödemelerinin önümüzdeki beş gün içinde yapılması planlanıyor. Bağ Kur kapsamında maaş alanların ödemelerinin ise 22 Haziran tarihinde, Emekli Sandığı emeklisi vatandaşların da 23 Haziran tarihinde ödemelerini alması bekleniyor. Ölüm ve sürekli iş göremezlik maaşı alan vatandaşlar da bayram ikramiyesi alacak. EYT'li vatandaşın emekli ikramiyesini alabilmesi için en geç bu ay emeklilik hakkının tanımlanmış olması gerekiyor. Mayıs ayı sonuna kadar emeklilik başvurusu yapan vatandaşlar da bayram ikramiyelerini alacak. Eğer işlemleri yetişmeyen vatandaşlar olursa onlar ödemelerini sonra alabilecek. Maaş bağlama işlemi tamamlanan EYT'li vatandaşlar ise biriken maaş ve ödemelerini işlemleri sonrasında alabilecek ve kayıp yaşamayacak.