Sosyal yardımlar geri döndü! Bakanlık duyuru yaptı: O şartı sağlayanlara 1237 TL ödenecek

Sosyal yardımlar geri döndü! Bakanlık duyuru yaptı: O şartı sağlayanlara 1237 TL ödenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemeleri duyuruldu. 1237 TL vefat parası ödemeleri başlarken kimlerin nasıl yararlanacağı merak konusu oldu. Maddi destek ödemeleri devam ederken kimler vefat parası alabilir sorusunun yanıtı haberimizde.

Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara bakanlık sosyal yardımlar verilirken ekonomik zorluk çekenlere bir yenisi daha eklendi. Ekonomik olarak yetersiz gelir durumunda olan ve muhtaç vatandaşlara bakanlık desteği veriliyor. 3294 sayılı Kanun kapsamın bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihine kadar yakını vefat edenler bu programdan faydalanabilecek.

VEFAT YARDIM ŞARTLARI

3294 sayılı kanun kapsamında TC vatandaşı olanlar faydalanabilecek. İhtiyaç sahibi ailelere tespit edilerek sistem üzerinden kayıtlı hanelerde ki vefat eden kişilere 1237 TL vefat parası ödenir. Maddi ödeneği alacak kişinin ölüm belgesi bakanlığa götürülecek başvuruda bulunulabilir.

vefat parası

VEFAT PARA BAŞVURUSU

2394 sayılı kanun kapsamında bulunan Türk vatandaşlarına 1237 TL vefat parası ödenir. TC kimlik belgesi ve vefat eden yakının ölüm belgesi gösterilerek başvuru işlemleri başlatılır. Vefat parası başvurusu için bakanlığı ya da e devlet üzerinden sosyal yardımlar bölümünden işlemler tamamlanır. 2023 yılı için belirlenen vefat parası 1237 TL olurken bu tutar her sene gelen zamlar üzerinden güncellenir.