O kişilere destek muslukları açıldı! 4500 TL'lik destek verilecek: Başvuru yok

O kişilere destek muslukları açıldı! 4500 TL'lik destek verilecek: Başvuru yok
İnternet üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan 4 bin 500 TL ödemeler merakla araştırılıyor. Peki ödemelerin şartları neler? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı alanda sosyal destek ödemesi yapılıyor. Peki 4 bin 500 TL ödemelerden kimler faydalanabilir? Şartlar neler? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 4 BİN 500 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin yüzünü güldürecek haberler verildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre ücretsiz şehir içi ulaşım, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımalardan ücretsiz faydalanmaları için verilen ödemeler 1 Temmuz tarihinden itibaren 4 bin 500 TL'ye yükseldi. Konu ile ilgili bütün detaylar Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılarak yürürlüğe girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ortak çalışmasıyla hayata geçirilen sosyal destek ödemeleri kapsamındaki bu ödemeler için toplam 1.6 milyar TL bütçe ayrıldı. 

Ulaşım Hizmetleri Destek Ödemelerinde Artış

Bu kapsamda engelli ve yaşlı vatandaşlar kara yolu, deniz, demir, özel halk otobüsü, deniz ulaşım aracı gibi şehir içi ulaşımından ücretsiz faydalanıyor. Yönetmeliğe göre belediyelerin tahsis ettiği özel şahıs ya da şirketlerin toplu taşıma hizmetleri için işletmecilere verilen gelir desteği ödemeleri de yüzde 50 oranında artırıldı. Değişiklikler 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak. Açıklamaya göre şehir içi toplu hizmet veren özel deniz ulaşım araçları için aylık 2 bin 250 TL olarak verilen ödemeler 3 bin 375 TL'ye yükseldi. Ankara ve İstanbul için araçlara verilen 2.992.5 TL destek ödemeleri ise 4 bin 500 TL'ye yükseltildi. Büyükşehir olan diğer şehirlerdeki ulaşım araçlarına ödenen 2 bin 250 TL destek ödemeleri 3 bin 375 TL'ye, büyükşehir dışında ulaşım destekleri 1.800 TL'den 2 bin 700 TL'ye yükseltildi. Alınan yeni kararlar birlikte engelli ve yaşlı vatandaşların ulaşım hizmetlerine ulaşmasının kolaylaşması planlanıyor. Şehir içinde yapılan yeni yönetmelik değişikliğiyle birlikte yüzde 50 oranında ödemelere artış yapılmış oldu. Engelli ve yaşlı vatandaşların bu kararla sosyal hayata daha kolay erişimi ve ekonomik anlamda desteklenmesi de planlanıyor. Bu şekilde araç sayılarının da artması planlar arasında yer alıyor.