Necmettin Batırel'den şaşırtan faiz yorumu! 'Vatan hainliği' olarak yorumlamıştı

Necmettin Batırel'den şaşırtan faiz yorumu! 'Vatan hainliği' olarak yorumlamıştı
Görüşleriyle bilinen Necmettin Batırel, faiz artırımı konusunda "vatan hainliği" ifadesini kullanarak olayı hiç olmamış gibi savundu. İşte ayrıntılar...

Necmettin Batırel, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın da katıldığı bir canlı yayında yaptığı yorumlarla gündemde kalmaya devam ediyor. Ancak, bu sefer faiz konusundaki değerlendirmeleriyle çeliştiği dikkat çekti. 

NECMETTİN BATIREL'DEN FAİZ YORUMU

NECMETTİN

Yıllar önceki "Şakkadanak satarım bir 10 milyon dolar, düşürürüm doları" ifadesiyle tanınan Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda yabancı yatırımcıların ülkeye gelip yüksek fiyattan dövizi bozdurmasıyla ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Ancak daha sonra yaptığı açıklamada ise kurlardaki artışın yabancı yatırımcıların ülkeye gelişine yol açacağını ve Merkez Bankası'nın piyasalara müdahale etmeyeceğini belirtti. Bu söylemleriyle kendi söylemleri arasında çelişkiye düştü.

Öte yandan, Batırel geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda faiz artışının dolar kurunu düşüreceğini savunmuş ve altın için de düşüş öngörmüştü. Faiz artırımı durumunda doların 21 TL'ye düşeceğini ve gram altının 1300 liraya gerileyeceğini iddia etmişti. Ancak, bu tahminleriyle ilgili herhangi bir açıklama veya güncelleme yapmadığı belirtiliyor.