Moody's, Merkez Bankası'nın yeni faiz tahminini güncelledi!

Moody's, Merkez Bankası'nın yeni faiz tahminini güncelledi!
Derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından hazırlanan bir raporda, merkez bankasının politika faiz durumunun mevduat faizlerine yaklaştırarak faiz oranlarını yüzde 25-30 seviyelerine indirmesinin beklendiği belirtildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu olarak faaliyet gösteren Moody's, ekonomi politikasında değişiklik beklendiği takdirde Türkiye'nin kredi notunun pozitif olacağını belirterek, politika faizinin mevduat faizine yakınsamasını bekledi.

"KREDİ NOTU AÇISINDAN OLUMLU OLUR"

Moody's, Merkez Bankası'nın yeni faiz tahminini güncelledi

Derecelendirme kuruluşu tarafından yayınlanan bir raporda, "Ortodoks, kurallara dayalı ve aynı zamanda Derecelendirme kuruluşu tarafından yayınlanan bir raporda, "Ortodoks, kurallara dayalı ve aynı zamanda da öngörülebilir politikalara geçiş izlenirse, şüphesiz inandırıcı olacaktır" denildi.

Moody's raporunda politika faizlerinin vadeye bağlı olarak %25-30 seviyelerinde TL mevduat faizlerine yakınsaması beklenirken, para politikasını etkin bir şekilde sıkılaştırmak için daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerken, TCMB'nin enflasyonla mücadele etmek kararlılığını vurguladı.