Memur maaşlarını düzenleyen yasa TBMM gündemine getiriliyor!

Memur maaşlarını düzenleyen yasa TBMM gündemine getiriliyor!
Memur maaşlarına ilişkin düzenlemeler üzerine başlatılan çalışma TBMM gündemine getiriliyor. Ak Parti'nin grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur asgari ücretinin 22 bin liraya yükseltilmesi için yasa tasarısının bu hafta Meclis Başkanlığına sunulacağını söyledi.

Asgari ücrete zam yapılmasının ardından memurlara yönelik maaş düzenlemesi merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Memurlar için en düşük maaşın 22 bin TL olacağını söyledik, inşallah bu hafta içerisinde enflasyon ve refah farkı arasındaki farkı dikkate alacak anlaşmalarımızla sözümüzü yerine getireceğiz. 6 aylık enflasyon rakamlarını yarın açıklayacağız, bu hafta da delegelerimizle birlikte yasa tasarımızı Yüksek Kurul'a sunacağız” dedi.

Memur maaşlarını düzenleyen yasa TBMM gündemine getiriliyor

BAKAN IŞIKHAN, DAHA ÖNCE MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Diğer taraftan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bakanlar toplantısının ardından kadro çalışmalarındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Yönetmeliğin bu hafta meclise sunulup sunulmayacağı sorusuna Işıkhan, “Çalışma Bakanlığı olarak çalışmaktayız. İnanın çok iş var. Başkanın da dediği gibi kongre tatili öncesi... Dikkate alınması gereken bir takım değişkenler de var. Kimse mağdur olmasın diye çok kapsamlı bir şekilde bakılıyor. Çalışan refahını artırmak bizim için önemlidir." dedi.