Maaş zammına nokta konuldu! 15.500 TL'ye onay mührü basıldı: Duyan bayram ediyor

Maaş zammına nokta konuldu! 15.500 TL'ye onay mührü basıldı: Duyan bayram ediyor
Ağustos ayının yaklaşmasıyla birlikte, birçok kişi maaş zamları hakkındaki gelişmeleri merakla takip ediyor. Haziran ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, asgari ücrete ara zam yapılacağı duyurulmuş ve toplantı sonucunda yüzde 34 oranında zam kararı alınmıştı. Artık milyonlarca çalışan, yeni zam oranının ne olacağını ve maaşlarına nasıl yansıyacağını heyecanla bekliyor. İşte tüm detaylar...

Haziran ayında yapılan açıklamalar ve zam müjdesi ile birlikte, birçok kişi maaş zamlarıyla ilgili gelişmeleri dikkatle izliyordu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Haziran ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını duyurmuş ve sonuç olarak yüzde 34 oranında zam kararı alınmıştı. Ardından Temmuz ayında Haziran ayı enflasyonu belirlenmiş ve emekli ve memur maaşları netlik kazanmıştı. Emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmış, memur maaşları ise yüzde 17.55 enflasyon farkı ve 8.077 Türk Lirası seyyanen artışla güncellenmişti. Bu maaş zamlarının ardından, diğer kurumlarda çalışan personel de toplu iş sözleşmeleri sonrasında yapılacak açıklamaları büyük bir ilgiyle takip ediyor. Temmuz ayının son günlerinde yapılan anlaşmalarla birlikte, kamuoyuna maaş zammı konusunda bilgi veriliyor.


MAAŞ ZAMMINDA SON DURUM NE

maaş

Hizmet-İş Sendikası ile Toroslar Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle birlikte en düşük maaş seviyesi 15.500 Türk Lirası oldu. Söz konusu maaş zammıyla ilgili olarak, Hizmet-İş Sendikası'nın resmi internet sitesinde yayınlanan duyuru metninde şu ifadelere yer verildi:

"Toplu iş sözleşmesi imza törenine; Karaman Şube Başkanımız Mustafa Karakaş, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Şube Başkan Yardımcılarımız, belediye yetkilileri ve Sendikamız üyesi emekçiler katıldı. İmzalanan sözleşmeyle birlikte, Toroslar Belediyesi'nde en düşük ücret 15 bin 500 Türk Lirası seviyesine yükseldi. Karaman Şube Başkanımız Mustafa Karakaş, 'Üyelerimizin haklarının korunması ve yaşam refahlarının artırılması için gece gündüz mücadele ediyoruz. Yüksek enflasyonu ve üyelerimizin beklentilerini dikkate alarak bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Karşılıklı iyi niyet ve önemli kazanımlarla sözleşmemizin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz' dedi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, 'Dört yılı aşkın süredir hep beraber Toroslar'ı büyütmek, geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda yol arkadaşımız olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu."

Bu toplu iş sözleşmesi ile emekçilerin kazanımlarının göz önünde bulundurulduğu ve üyelerin refahının artırıldığı belirtilirken, Toroslar Belediye Başkanı'nın da çalışanlara verilen destek ve emekleri için teşekkür ettiği ifade edildi.