Listede arabanı bul ne kadar MTV ödeyeceğini öğren! Ek MTV ödeme tablosu ortaya çıktı

Listede arabanı bul ne kadar MTV ödeyeceğini öğren! Ek MTV ödeme tablosu ortaya çıktı
Ek MTV ödemesi, araç sahipleri için her yıl belli bir dönemde gerçekleştirilen bir ödemedir. Ancak, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ile ilgili ödemeler ve detaylar ülkeye ve yasal düzenlemelere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıntılar haberimizde...

Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan bir kanun teklifi, memurlar ve emekliler için ek maaş zammı öngördü. Ancak bu teklifte bir sürpriz olarak MTV'ye ilişkin düzenleme de yer aldı. Buna göre, arabası olan vatandaşlar bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere iki kez MTV ödemesi yapacaklar.

MTV ÜCRETİ TABLOSU! NE KADAR ÖDEYECEKSİNİZ?

MTV

Normalde vatandaşlar, senede bir kez olmak üzere 1. ve 2. taksitleri ödeyerek MTV borçlarını kapatmaktadırlar. Ancak yeni ek vergi ile birlikte, bu yıl 3. ve 4. taksitler de ödenerek toplamda iki kez MTV ödemesi yapılacak. Peki, MTV miktarı ne kadar olacak?

Kanun teklifinde belirtilen maddeye göre, 18/2/1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'na tabi olan ve ilgili sicillerde kayıtlı olan araçlar ile 31/12/2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek araçlar, 2023 yılı için tahakkuk eden MTV tutarı kadar ek motorlu taşıtlar vergisine tabi olacak.