Kripto para piyasasında yeni dönem! Geri adım atıldı: 7 coin için karar çıktı

Kripto para piyasasında yeni dönem! Geri adım atıldı: 7 coin için karar çıktı
Binance'den yeni karar! Piyasada yeni bir dönem başlıyor... İşte detaylar!

Binance, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinirken, anonimlik ve işlem gizliliğini sağlayan 12 farklı kripto parayı AB üyesi ülkelerde delist etme kararında bir revizyona gitti. Binance, revize kapsamında 7 kripto paranın delist işleminden vazgeçildiğini duyurdu, bu da önceden belirtilen 12 kripto para arasından 5'inin hala delist edileceği anlamına geliyor.

binance

Mayıs ayının sonunda yapılan ilk açıklamada, Binance'in Decred (DCR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN), PIVX (PIVX), Navcoin (NAV), Secret (SCRT), Verge (XVG), Firo (FIRO), Beam (BEAM), Monero (XMR) ve MobileCoin (MOB) kripto paralarını AB uyumluluk politikaları gereği 26 Haziran'da delist edeceği belirtilmişti.

Ancak, yapılan revize ve uyum çalışmalarının ardından DCR, SCRT, XVG, NAV, ZEC, DASH ve PIVX kripto paraları için delist adımından vazgeçildiği açıklandı. Diğer kripto paralar ZEN, FIRO, XMR, BEAM ve MOB hakkında ise herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Eğer bahsi geçen 5 kripto para delist edilirse, bu durum yalnızca Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya'daki kullanıcıları etkileyecek, diğer AB ülkelerindeki kullanıcılar bundan etkilenmeyecektir.

Binance sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, topluluktan ve çeşitli projelerden gelen geri bildirimlerin dikkatle değerlendirildiği ve sonuç olarak AB düzenleyici gerekliliklerine uyum sağlamak için platformda gizlilik odaklı kripto paraların nasıl sınıflandırılacağının yeniden gözden geçirildiği ifade edildi.