İhracatçıların başkanından ‘asgari ücret zam’ tahmini: 'Büyük bir hareket beklemiyorum!'

İhracatçıların başkanından ‘asgari ücret zam’ tahmini: 'Büyük bir hareket beklemiyorum!'
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin başkanlık görevini yürüten Mustafa Gültepe, asgari ücret zamları ile ilgili yaptığı açıklamasında "Asgari ücretten bahsetmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Ya döviz kuru yükselirse? 10 bin 500 ile 11 bin 500 TL arasında rakamların açıklanmasını bekliyoruz." şeklinde ifadeler kullandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, faiz ve asgari ücretlere ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Ekonomim'e konuşan Gültepe, "Yüzde 10'a kadar daha pahalı olsak bile Avrupalı ​​alıcılar bizi tercih edecek. Ancak şu anda sektöre göre yüzde 20-40 daha pahalı. Enerji, döviz kuru ve diğer girdileri çözmek bu sorunu kolayca çözer." şeklinde konuştu.

Vize sorunlarının ihracatı etkilediğine dikkat çeken Gültepe, yeşil pasaportun ihracatçılar için önemine vurgu yaptı. Mustafa Gültepe, her mesleğe yönelik “sizde, bizde” yaklaşımının yanlış olduğuna dikkat çekerek, ihtiyaç sahibi mesleklere yeşil geçiş verilmesinin önemine dikkat çekti.

İhracatçıların başkanından ‘asgari ücret zam’ tahmini

“KİMDE PARA VAR Kİ BİZE GETİRSİN”

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, yeni ekonomi hükümetinin kararını merakla beklediğini belirterek, "Bakan Mehmet Şimşek'in planını açıklamasını bekliyoruz." Faiz oranının %15 olacağını düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse, daha önce de söylediğim gibi, faiz oranlarında çok fazla değişiklik bekleyemeyiz. Bünye sarsılmadan ilerleyeceklerdir. Ayrıca, onu bize getirecek para kimde var? ABD faiz oranlarının yüzde 5'in üzerinde olduğundan bahsediyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

"Asgari ücret 500 dolar" söylemi hakkında konuşan Mustafa Gültepe, konuşmasının devamında "Dolarla konuşmak bence yanlış." 10.500 ile 11.500 TL arasındaki rakamların açıklanması bekleniyor." ifadelerini kullandı.