FED'in faiz kararı piyasaları ateşledi! İslam Memiş'ten flaş dolar ve altın tahmini: Böyle olacak!

FED'in faiz kararı piyasaları ateşledi! İslam Memiş'ten flaş dolar ve altın tahmini: Böyle olacak!
İslam Memiş uyardı! Piyasalar çalkalanıyor...

İslam Memiş, Fed'in faiz kararından sonra yaptığı açıklamalarda piyasaları değerlendirdi. Fed'in faizleri sabit tutma kararıyla ilgili olarak "Bu hafta boyunca anlattığım gibi, Fed piyasayı kontrol altında tutmak için şahin bir tutum sergilemeye devam edecek. Bu yıl içinde faiz artışı beklemiyorum" dedi. Gümüş ons fiyatlarıyla ilgili olarak ise 1.910-22,80 dolar aralığında seviyelerin devam edeceğini ve Temmuz'dan itibaren dolar karşısında her şeyin boğa piyasasına girebileceğini belirtti.

islam memiş

Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili olarak da faiz artışı beklentisi olduğunu ifade etti. Döviz kuru, gram altın ve gram gümüş fiyatlarıyla ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Memiş, dolar/TL için 21,80-22,30 aralığını, gram altın için 1.400-1.450 aralığını ve gram gümüş için 16,80-17,20 lira aralığını öngördü.

Borsa hakkında ise kısa vadede düşüş beklentisi olduğunu, ancak orta ve uzun vadede yükseliş beklentisi taşıdığını belirterek BIST 100 endeksinde 4.950 seviyesini beklediğini ifade etti.