Faiz kararı sonrası altın ve dolar uçuşa geçti! Altını olan kuyumcuya koştu: İşte altın fiyatlarında son durum

Faiz kararı sonrası altın ve dolar uçuşa geçti! Altını olan kuyumcuya koştu: İşte altın fiyatlarında son durum
Milyonların beklediği haberler bugün yayınlandı. Merkez Bankası faiz kararları belli oldu! Peki altın fiyatları ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Merkez Bankası faiz kararını patlattı bütün piyasalar harekete geçti! Peki faiz kararından altın piyasası nasıl etkilendi? Güncel altın fiyatları ne kadar? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FAİZ KARARI ALTIN PİYASASINI ETKİLEDİ

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ilk faiz kararını vatandaşla paylaştı. Merkez Bankası tarafından verilen karara göre 27 ay sonra ilk kez faiz artırımı gerçekleşti ve yüzde 8.5 oranında olan faizler 650 baz puan artırıldı. Merkez Bankası faiz artırımı kararı sonrası 

Faiz Kararı Sonrası Altın Yükselişe Geçti

Kapalıçarşı dolar kurları bankaların altına düştü. Seçim sonrasında hızla yükselişe geçen dolar kuru geçtiğimiz hafta yüzde 11 oranında değer kazanmıştı. Hafta başında 23.5 TL ile başlayan dolar kuru Kapalıçarşı'da 23.66 TL seviyesine ulaştı. Euro ise 26 TL ile rekor seviyesine devam ederken güncel olarak 26.04 TL seviyesinden işlem görüyor. Güncel olarak gram altın 1.493 TL, Euro 26.49 TL, BIST 100 endeksi 5.246 TL olarak işlem görüyor. Gram altın 1.500 TL seviyelerini geçerek yeni bir rekor tazeledi.