Ev hanımlara devlet desteği geliyor! Başvuran kadınlara 3 bin 700 TL ödenecek

Ev hanımlara devlet desteği geliyor! Başvuran kadınlara 3 bin 700 TL ödenecek
Son zamanlarda ev hanımlarının desteklenmesi için sık sık projeler hayata geçiriliyor. Peki ev hanımlarına 3 bin 700 TL destek şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışma fırsatı olmayan kadınların maddi anlamda desteklenmesi için yeni bir proje başlattı. Peki 3 bin 700 TL ödeme nasıl alınır? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV HANIMLARINA 3 BİN 700 TL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni projeye göre çalışma fırsatı olmayan ev hanımlarına 3 bin 700 TL destek verilecek. Ödemelerden faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekiyor. Aynı zamanda başvuru yapacak insanların mavi kartı olmaması ve ülke sınırları içinde ikamet ediyor olması, 18 yaşını geçmiş olması gerekiyor. 

Ev Hanımlarına Maddi Destek

Aynı zamanda ihtiyaç sahibi olan, kiralık evde oturan, çocuğunun eğitimi devam eden ya da kronik hastalığı olan anneler de ödemelerden faydalanabilecek. Başvuru yapan annelere durumlarına göre 2 bin 59 TL ile 3 bin 708 TL arasında maddi destek sağlanacak. Ödemelerden faydalanmak için gelir tespitlerine göre tutarlara karar verilecek. Başvuru yapacak ve şartları taşıyan anneler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuru yapacak annelerin başvuru formunda yer alan bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurması gerekiyor.