Eşlerden harçlık istemeye son! Ev hanımlarına devlet maaş bağlayacak: 4.125 TL tıkır tıkır ödenecek

Eşlerden harçlık istemeye son! Ev hanımlarına devlet maaş bağlayacak: 4.125 TL tıkır tıkır ödenecek
Devlet sosyal yardım desteklerini arttırırken ev hanımlarına müjdeli haber geldi. Eşlerinden harçlık alan ev hanımları artık kendi paralarını harcayabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen maaşların güncel rakamları belli oldu. 4.125 TL her ay hesaplarda yerini alırken ev hanımları için yeni destek onaylandı. İşte detaylar...

Eşini, babasını ya da annesini kaybeden kadınlara özel destekler sunuldu. Enflasyona ve refah payı düzenlemesine bağlı olarak maaşlar artış gösterirken emekli maaşlarına yansıyan zamlara bağlı olarak yeniden hesaplamalar yapıldı. Dul ve yetim aylığı başlığı adı altında her sene ödemeler yapılırken güncel rakamlar belli oldu. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak belirlenirken dul ve yetim aylığından kimlerin nasıl ve nereden yararlanabileceği merak konusu oldu. 2023 dul ve yetim maaşı ne kadar?

dul yetim maaşı

DUL VE YETİM MAAŞI

SGK tarafından verilen dul ve yetim maaşı belirli oranlara bağlı olarak sisteme geçiş yapıldı. Eşi vefat eden kadınlara yüzde 75 oranında maaş bağlanır. Eş çalışan durumda ise maaş bağlanma oranı ise yüzde 50 olarak belirlendi. Eşin yanında çocuk olanlara ayriyeten yüzde 25 oranında maaş bağlanır.

2023 DUL VE YETİM MAAŞI

Ocak-Temmuz 2023 dönemi için yüzde 75 hisseye bağlı olarak en düşük dul maaşı 4.125 TL olurken çocuk sayısına göre yüzde 25'lik güncel rakam ise 875 TL olarak belirlendi.