Ekonomist Özgür Demirtaş'tan şaşırtan dolar çıkışı! Dolar 25 TL olmalı diyerek o isme destek verdi!

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan şaşırtan dolar çıkışı! Dolar 25 TL olmalı diyerek o isme destek verdi!
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar/TL kurunun ihracatçıların rahatlaması için 25 seviyesine gelmesi gerektiğini savunarak, ayrıca "Eğer Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılırsa, doların 28 lira seviyelerine çıkması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'in göreve gelmesiyle birlikte dolar/TL kurunun yüksek oranlarla artmaya devam ettiği ifade ediliyor. Bazı ekonomistler, Şimşek'in atanmasıyla birlikte uzun süredir baskılanan kurun serbest bırakıldığı düşüncesinde. Dolar/TL kurunun 23,34, avro/TL kurunun ise 25,4 civarında olduğu ve artış trendinin devam ettiği belirtiliyor.

DOLAR 28 LİRA SEVİYELERİNE ÇIKACAK

DOLAR

Öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise dolar kurunun yavaş yavaş artırılmasının doğru olmadığını ve bu şartlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmeyeceği değerlendirmesinde bulundu. Demirtaş, Dünya gazetesine yaptığı açıklamada, doların en düşük olarak 25 lira seviyelerinde olması gerektiğini savundu ve ihracatçıların biraz rahatlaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, eğer temmuz ayında asgari ücrete zam gelirse doların 28 lira seviyelerine çıkması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Demirtaş, hükümetin kendisini sıkıştırdığını ve doların olması gereken seviyelere çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Demirtaş, Mehmet Şimşek'in ekonominin başına gelmesini olumlu bir şekilde karşıladığını ve Şimşek'in gelmemesi durumunda daha olumsuz senaryolarla karşılaşılabileceğini ifade etti.