Dar gelirli ailelere 7200 TL yardım açıklandı! O tarihe kadar başvuranlar yararlanabilecek

Dar gelirli ailelere 7200 TL yardım açıklandı! O tarihe kadar başvuranlar yararlanabilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi sıkıntıda olan vatandaşlara PTT aracılığıyla 7 bin 200 ila 15 bin lira arasında yardım sağlamayı sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalarda, özellikle düşük gelirli hanelere sağlanan destek paketlerini genişletme ve aynı zamanda güçlendirmeye de devam etmekte. Bu araçların dağıtımı ve teslimatı için PTT kanalları kullanılmaktadır.

Siz de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız yalnızca TC kimlik numaranızı kullanarak e-Devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru sonrasında yeni kimlik kartınızı kullanarak size en yakın PTT şubesinden ödeme alabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Aile Destek Paketi'nin uygulaması geçen yıl başladı ve bu yıl da devam edecek. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan ailelere 7.000 TL'den 14.500 TL'ye kadar yardım sağlanacak. Bu yardımların ailelerin üzerindeki mali yükün azaltılması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine yönelik olduğu belirtiliyor.

Dar gelirli ailelere 7200 TL yardım açıklandı

Aile destek hizmetlerinden yararlanmak isteyenler e-devlet platformundan başvuru yapması gerekiyor. Bu başvurunun ardından başvuru sahibine PTT şubesi aracılığıyla ödeme yapılacaktır.

Devlet, maddi sıkıntı içinde olan vatandaşlarına yardım etmek için sosyal yardımlar sağlar. Bu avantajlardan yararlanabilmek için belirli kriterleri karşılamanız gerekir. Aynı hanede yaşayan yalnızca bir kişi başvuruda bulunabilir. Ancak kişi başına düşen hane gelirinin asgari ücret miktarının üçte birinden az bedelde olması gerekiyor. Bu şartları karşılayan vatandaşlar, başvurularının onaylanması halinde 12 ay boyunca destek alabilecekler. Bu yardımın yoksul nüfusun yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik önemli adım olduğu vurgulanıyor.