Cumhurbaşkanından ev hanımlarına büyük jest! Başvuran her bir kadın 7500 TL alacak

Cumhurbaşkanından ev hanımlarına büyük jest! Başvuran her bir kadın 7500 TL alacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ev hanımlarını mutlu edecek açıklamayı yaptı. Bundan sonra emeklilik için hangi adımlar atılacak? İşte detaylar...

EV HANIMLARI EMEKLİ OLACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev hanımlarını sevindirecek müjdeyi verdi. Ev hanımları bundan sonra 7 bin 500 lira aylık alacaklar. İşte haberin detayları….

 

ev hanımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerinden biri olan ev hanımlarına emekli aylığı bağlanması işlemleri gerçek oluyor. Bir çok ev hanımının yıllardır beklediği emeklilik hayali gerçek olacak. Erdoğan’ın açıklamasının ardından düzenlemenin bakanlığın faaliyetlerine başlamasından sonra çalışmaların yapılması planlanıyor.

Emekli olma hayali kuran bir çok ev hanımına emeklilik yolu açıldı. Erdoğan konu ile ilgili olarak açıklamasını yaptı. Düzenlemelerin yapılmasının ardından ise hayata geçmiş olacak.

Ev hanımlarından isteğe bağlı sigorta girişi yapan ev hanımları erken emeklilik hakkına sahip olabilecek. Ve ev hanımlarının primlerinin bir kısmını ise devlet ödeyecek.

EV HANIMLARI İÇİN 3 ŞART

Ev hanımlarına emeklilik kapılarını açacak düzenlemeye göre 3 şartın sağlanması beklenecek. Ancak bunun için ilk önce hükümetin buna kaynak sağlaması gerekecek. Aile ve Gençlik bankası bu ödeneğin kaynağı olacak.

Daha sonra ev hanımlarının emeklilik için başvurması gerekecek. Prim ödemesinin düzenli olmasının ardından ise devlette bu primin 3 te birini ödeyecek. Kadınları teşvik edecek bir banka kurulacak. Bunun kaynağı ise doğalgaz ve petrol gelirleri ile sağanağı belirtildi. Ve ev hanımları prim borçlanması yapabilecek. Başvurular Gençlik ve Aile bankasının kurulmasının ardından başlayacak.