Cumhurbaşkanı Erdoğan o illerdeki vatandaşlara müjdeyi verdi! 650 bin konut için düğmeye basıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan o illerdeki vatandaşlara müjdeyi verdi! 650 bin konut için düğmeye basıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Türk-Alman Konferansı'na konferansa bir video mesaj gönderdi ve depremden etkilenen bölgelerde iş dünyasının tekrardan güçlendirilmesine ilişkin değerlendirmeleribi paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında ​​depremde hızla yardımda bulunan ülke ve kuruluşlara teşekkür ederek, "Depremin ülkemiz ekonomisine toplam zararı tahminen 104 milyar dolar. İnşallah hepimiz bu yükü birlikte atlatacağız" dedi. Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Menkul Kıymetler Borsası ve Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteklemiş olduğu bu konferansı memnuniyetle karşıladığını belirten Erdoğan, görüntülü mesajında ​​şu ifadelere yer verdi;

“Konferansın başarılı geçmesini diliyor, ülkemizde bize destek olan tüm dostlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta iki büyük deprem ile sarsıldık. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bu depremlerde 50 binden fazla canı toprağa gömdük. Depremden etkilenen 11 ilde 872 bin bağımsız bölümlü 311 bin bina ise kullanılamaz durumda. İş yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra fabrikalar da zarar gördü. Depremde 14 milyon insanımız felaketin olumsuz etkilerini yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan o illerdeki vatandaşlara müjdeyi verdi! 650 bin konut için düğmeye basıldı

İlk gün itibariyle devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Ülkemiz deprem bölgesinde yaşayan kardeşleri için de seferber oldu. Şehirlerimizin ve STK'larımızın olağanüstü çabaları her zaman takdir ediliyor. Türk borsaları ve odaları ittifakımız, destek ve inşa sürecinde en önemli aktörler arasında yerini almıştır. Deprem bölgesine koşan dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeşlerimizin yardımlarını asla unutmayacağız. Bu zor süreçte bize destek olan herkesi minnetle anacağız.

KONUT TESLİMATLARI EKİM VE KASIM AYINDA BAŞLAYACAK

El ele, gönül gönüle vererek deprem yaralarını birlikte sarmaya çalışmaktayız. Bölgede hayat normale dönsün diye var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm molozları kaldırdık ve hızla deprem olmayan bölgelerde kalıcı yerleşim yerleri inşa etmeye başladık. Ekim ve Kasım ayları itibariyle tamamlanan konutları kademeli olarak teslim edeceğiz. İlk yıl 319 bin konutun inşaatını tamamlayıp tebaaya teslim edeceğiz. Hedefimiz toplam 650 bin konut yapmak. Şehirlerimizi eskisinden daha güvenli ve dayanıklı hale getirmeye kararlıyız.

DEPREM MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR

Depremin ülkemiz ekonomisine toplam maliyetinin 104 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Sizlerin de desteğiyle inşallah hepimiz bu yükün üstesinden geleceğiz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği konferansı memnuniyetle karşılamaktayım. Konferansa görüntülü mesaj göndererek destek veren sevgili dostum Başbakan Olaf Scholz'a teşekkür ederim. Konferansa Türkiye ve Almanya'nın yanı sıra Avrupa'nın birçok ülkesinden de firmaların katılımını memnuniyetle karşıladık. Katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz."