Bu hastalıklardan birine sahip olanlara 10 yılla emeklilik! SGK meslek listesini yayınladı

Bu hastalıklardan birine sahip olanlara 10 yılla emeklilik! SGK meslek listesini yayınladı
sizinde o hastalığınız varsa malülen emekli olabilirsiniz... İşte detaylar....

 

SGK LİSTEYİ YAYIMLADI… MALÜLEN EMEKLİLİK ŞARTLARI

Emeklilik için yaş ve belli şartları doldurmadan da bazı hastalıkları taşıyan kişiler erken emeklilikten yararlanabiliyor. Örneğin kalıcı hastalığı olan bazı kişiler bu hastalıklarını kuruma ibraz ettikleri takdirde emeklilik için listeye alınıyor. İşte o hastalıklar ve kişiler için gerekli olan şartlar…

malülen

MAaülen emeklilik için ne gibi şartların yeterli olduğu bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Bununla ilgili olarak çalışmaları yaptık ve sizler için derledik. İşte malulen emeklilik için gerekli olan o şartlar ve hastalıklar….

Emekli olmak için sigortalılık sayısı ve prim günü oldukça önemi bu şartları sağlayamayanlar ise emekli olamıyor.Bunun yanında ise yaş şartı da aranan özelliklerden biri ancak yaş ve prim gün sayısı olmadan malulen emekli olmak da mümkün. Tabi bunun iin bazı şartların sağlanması da gerekiyor.

Bazı hastalıkları taşıyan kişiler malulen emekli olabiliyor. SGK tarafından yayımlanan o listedeki hastalıklar kişilerin çalışma hayatını engelleyecek nitelikte olan ve kalıtsal hastalıklar.

HANGİ HASTALIKLAR BU KATEGORİDE

Malulen emeklilik için kapsama alınan hastalıklar ise şunlar; Kanser, epilepsi, beyin tümörü, AIDS verem, şizofreni, Serebral Palsi, felç, demans, zeka geriliği, organ nakli.

Ayrıca malulen emeklilik içinde bir takım şartların belirlenmesi gerekiyor. Bunlardan biri on yıl sigortalılık şartı. Ayrıca 1800 gün prim şartlıda var. Ancak kişi başkasına muhtaç bir durumda ise de bu sefer 10 yıl sigortalılık süresi de aranmıyor. Malulen emeklilik için ise kişilerin yüzde 60 oranında çalışma engelinin bulunması gerekiyor. SGK gerekli şartları taşıyan kişileri malullük ödemesi yapar.