Bankada parası olanlar dikkat! 1 günde 1000 TL kazanç sağlıyor: Paralar katlanacak

Bankada parası olanlar dikkat! 1 günde 1000 TL kazanç sağlıyor: Paralar katlanacak
Bankalar müşterilerinin yüzünü güldürecek yeni bir haber paylaştı! 1 TL'si bile olan 1000 TL kazanacak! Tüm detaylar haberimizde.

Bankaların gecelik mevduat fırsatları bütün müşterilerin yüzlerini güldürdü! 1000 TL kazanma fırsatını kaçırmayın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BANKALAR KAZANDIRIYOR

Bankaların günlük, gecelik mevduat fırsatları müşteriler tarafından merakla araştırılıyor. Günlük vadeli hesaplar vadesiz gibi kullanılarak büyük kazançlar elde edilebiliyor. BDDK tarafından verilen bilgilere göre 9 Haziran haftası bankalarda 1 trilyon 77 milyon TL ve 2.8 trilyon TL döviz yani 3.9 trilyon TL paranın hesaplarda tutulduğu öğrenildi. Para değeri ile ilgili müşterilerin yanlış yöntemleri de bulunuyor. Bankalarda 1 gün bile para tutulmasıyla az da olsa gelir elde etmek için kullanılabiliyor. Bu fırsat TL için de döviz için de geçerli oluyor. Genel olarak kısa süre sonra kullanılması planlanan paralar vadesiz hesaplarda duruyor. Yani müşteri 10 gün sonra kredi kartı ya da taksit ödemesi yapacaksa parasını vadesiz hesapta bekletiyor. Bu paranın risksiz şekilde işletilmesi de mümkün. 24 saat esasına dayalı olan gecelik mevduat hesaplarıyla bankaların mevduat hesapları kullanılabiliyor. Vadeli mevduat hesaplarıyla ilgili işlemler mobil uygulamalardan yapılabiliyor. Bu şekilde müşterilere özellikle yeni müşteriler için Hoş geldin faizleri sunuluyor ve yüzde 30-35 arasında bir faiz teklifi veriliyor. 

Günlük Vadeli Hesaplar

Güncel aylık mevduatla günlük mevduat makası büyük şekilde azalmış oluyor. Günlük faiz oranları aylık faiz oranlarından daha az olsa da yine de müşteriler bu şekilde de büyük kâr elde ediyor. Paraların günlük vadede olması hem de müşterilerin stres yaşamamalarına sebep oluyor ve bir gün sonra paralarını kazançlı şekilde çekebiliyor. 1000 TL, 5 bin TL, 1000 dolar, 1000 Euro ile günlük vadeli hesaplar açılabiliyor ve bu şekilde EFT, FAST ücretlerinden de tasarruf ediliyor. Küçük tutarları küçük görmemek gerekiyor. Hesapta yer alan para ne kadar fazlaysa hesapta bekletilen para da o kadar artıyor. Nakit akışlarının fazla olduğu dönemlerde vadeli hesaplar epey iş görüyor. Resmi günlerde ya da tatil günlerinde bu hesapların avantajı da büyüyor. Bu şekilde cebinizde boştan yere duran paralar en yakın Kurban Bayramı'nda değerlendirilebiliyor. Hesaptaki para çekilip alışveriş yapılacaksa bu para günlük vadeil hesaplarda değerlendirilebilir ve eğer harcamanızı kredi kartınızdan yaparsanız ekstre son ödeme tarihine kadar da o nakitten kâr elde etmiş olursunuz. Örnek olarak 15 bin TL çamaşır makinesini kredi kartıyla alırsanız ve alışveriş yaptığınız günle borcunuzu ödeme tarihiniz arasında 20 gün varsa 15 bin TL para 20 gün vadede yüzde 30 faizle tutulursa 273 TL kâr elde edilmiş olur. Bu tutar da market alışverişlerinizde işinize yaramış olur. 30 Haziran tarihine kadar stopaj oranları yüzde 5 olarak uygulanacak, düzenleme uzatılmazsa stopah yüzde 15 olarak uygulanabilir. Vadeli hesaplarla birlikte yüksek faiz oranlarıyla uyguladığınız vadeli hesaplarda istediğiniz gibi para çekme ve yatırma işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Günlük vadeler dilediğiniz gibi uzatılabiliyor ve hesabınızda olan bütün para da istediğiniz gibi çekileiliyor. Günlük vadeli hesaplar normal vadesiz hesap gibi kullanılabiliyor. EFT ve fatura ödeme işlemleri de hesabın vadesi bozulmadan gerçekleştirilebiliyor. Aylık vadeli hesaplarda olan mevduat oranları vade gününden önce çekilmek istenirse bazı avantajlı olmayan durumlar ortaya çıkıyor. Bu yüzden hesabınızın vadesi dolmadan paranıza dokunmamanız gerekiyor. Günlük vadeli hesapta olan ana para çekilmek istenirse yalnızca günlük faiz getirisi kaybedilmiş oluyor. Gecelik faiz kazandıran hesaplar gecelik olarak da tercih edilebiliyor. Günlük mevduat vadeli hesaplar mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Para tutarı arttıkça kazanılan tutar da o kadar artıyor. Resmi tatiller ve hafta sonları hariç öğlen 4 öncesinde yatırılan paralar için faizler hemen işlenmeye başlıyor, diğer durumlar için faiz ertesi gün aynı tutarda işleniyor. Para yatırma işlemleri ATM aracılığıyla da kolaylıkla yapılabiliyor.