Asgari ücrette Temmuz zammı şimdiden belirlendi: 12 bin TL rakamı konuşuluyor!

Asgari ücrette Temmuz zammı şimdiden belirlendi: 12 bin TL rakamı konuşuluyor!
Temmuz ayı asgari ücret zammına şimdi milyonlarca insan katılıyor. Hükümet kanadından gelen 500 dolar sinyalinin ardından, uzmanların isimlerinden çok net açıklamalarla perde arkasında sabit büyüme rakamları su yüzüne çıktı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı canlı yayın sırasında asgari ücret zammını rakamlarla açıkladı, "Asgari ücret artış oranı şimdiden belli." dedi.

Milyonlarca işçinin gözü kulağı Temmuz ayında yapılması planlanan asgari ücret zammında.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinenin ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada hayat pahalılığına ve enflasyona işaret etti. Komisyonun asgari ücreti belirlemesi için tarih belirlendi. Asgari ücrete zam süreci 13 Haziran tarihinde resmi olarak başlatılacak.

TİSK ve TÜRK-İŞ heyetleri hükümet yetkililerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecekler ve yeni asgari ücret artış miktarını belirlemek için ilk toplantısını yapacaklar. Herkes "Asgari ücret ne kadar artacak?" diye soruyor ama uzman isimden canlı yayın sırasında kulislerde öne çıkan bir rakam açıklaması geldi. İşte detaylar..

"Hükümet asgari ücret artışı için 500 dolar sinyali verdi"

Asgari ücrette Temmuz zammı şimdiden belirlendi 12 bin TL rakamı konuşuluyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 13 Haziran'da mevcut tutara (net 8 bin 506 TL) geçici zammı görüşeceği açıklandı. Masada daha yüksek bir oran beklenirken, hükümet 500 dolar (11.000 TL) sinyali verdi.

16 BİN TL'Yİ İŞARET ETTİLER

İşçilerin konuyla ilgili ilk açıklaması DİSK'ten geldi ve 16 bin liradan bahsetti. İşverenler ise bir "enflasyon açığı" önerdiler.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete yapılacak olan yüzde 30'luk zam dikkat çekerken belirlenen oranda zam yapılması halinde yeni asgari ücret 11 bin 050 TL olacağı konuşuluyor.

2023'te asgari ücret ne kadar olacak sorusuna karşılık olarak SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı canlı yayında konuyu yorumlayarak asgari ücrete zam yapılacağını açıkladı.

"ASGARİ ÜCRETTE RAKAM BELLİ, 12 BİN TL OLACAK"

Sözcü TV'ye konuşan Erdursun, mevcut asgari ücret artış oranının belli olduğunu belirterek "Asgari ücreti 12 bin TL'ye çıkaracaklar." diye konuştu.

CEVDET YILMAZ ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise asgari ücret müzakereleri için "Asgari ücret müzakerelerine başlanacak. Ekonomik gelişme değerlendirilecek ve uzlaşma ile sona erecek" dedi.

Yılmaz açıklamasına şöyle devam etti: "Uzlaşmayla bir sonuç çıkacaktır. Ayrıntıları tartışmaya gerek yok. Bu müzakerelerin sonucunun hayırlı olmasını diliyorum. AKP'nin kuruluşundan bu yana felsefesi işçiyi enflasyona sürüklemeyin, her zaman yanında olun. Bu yeni bir olay değil. Göreve geldiğimiz gün itibariyle bu politikayı sürdürdük. Bundan sonra da bu yönde devam edeceğiz” dedi.