Asgari ücrette 500 dolar önergesi rafa kaldırıldı: Komisyon TL üzerinden konuşuyor!

Asgari ücrette 500 dolar önergesi rafa kaldırıldı: Komisyon TL üzerinden konuşuyor!
Asgari ücrete yapılacak geçici zam miktarını belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci oturumu sona erdi. Türk-İş'in temsilcisi Ramazan Ağar, toplantının ardında yaptığı açıklamasında "500 dolardan bahsetmiyoruz. TL üzerinden konuşuyoruz. İki taraf henüz rakam vermedi. Bu hafta üçüncü kez buluşacağız." şeklinde ifadeler kullandı.

Yaklaşık sekiz milyon işçiyi doğrudan, milyonlarca işçiyi dolaylı olarak etkileyecek olan asgari ücret ara zam ile ilgili Asgari Ücret Komisyonu ikinci kez bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Çalışma Dairesi Genel Müdürü Sadettin Akil'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya işçi sektörünü temsil eden TÜRK-İŞ heyeti ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunu (TİSK) temsil eden heyet katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Maliye ile Ticaret bakanlıklarının temsilcileri ile birlikte Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temsilcilerinin sundukları ekonomik verileri ve raporlarını incelendi.

'500 DOLAR ÜZERİNDEN KONUŞMUYORUZ'

Asgari ücrette 500 dolar önergesi rafa kaldırıldı

Yeni asgari ücret, eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı 500 dolar seviyesi olacak şeklinde olacağı değerlendiriliyordu. Bilgin, açıklamasında 500 dolar alt sınırını aşacağını söylemişti. Ancak, fahiş kur değerlenmesi hükümeti bu formülü terk etmeye zorladı.

Türk-İş'in temsilcisi Ramazan Ağar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, sayısal hedeflere henüz ulaşılmadığını vurgulayarak, "Sonuçta asgari ücret bir geçim ücreti değildir. İşleri kolaylaştırmasını istiyoruz. Burada 500 dolardan bahsetmiyoruz, TL üzernden bahsediyoruz. Bugün masada iki taraftan da bizden de bir rakam çıkmadı. Müzakereler devam ediyor ve bu hafta üçüncü toplantıyı yapmayı planlıyoruz” dedi.