Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın nedeniyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Okuldaki öğrenciler ivedilikle tahliye edildi ve bölgede itfaiyecilerin yangına müdahale ettiği öğrenildi. Türkiye’den iki yangın söndürme helikopteri de yangını söndürebilmek için KKTC’ye doğru hareket etti.
Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınması zorlaşan yangının tehlike saçtığı öğrenildi. KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, yangının kısa süre içerisinde tehlikesini artırdığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakından incelediği öğrenildi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile irtibata geçerek geçmiş olsun mesajı ileti. Oktay, yangın söndürme çalışmalarında Türkiye’nin göndermiş olduğu iki yangın söndürme helikopterinin katkısı olacağını aktardı.