Bakanlık, yapmış olduğu haftalık değerlendirme duyurusunda Bakan Akar’ın temasları ve PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonları duyurdu. YPG, DEAŞ ve PKK ile ilgili bilgilere de yer verilen açıklamada, Sincar ve Karacak dağı bölgelerine hava harekatı düzenlendiği paylaşıldı. Harekata 20’den fazla savaş uçağı katıldığı belirtilirken, İHA’larla teröristlerin tespit edildiği kaydedildi.
Terör örgütüne yapılan baskınların sonucunda Sincar Dağı’nın 165 km uzağında kalan Karacak Dağı bölgelerinde en az 30 hedef imha edildi. Mardin ve Bingöl’de 7-13 Aralık’ta orta çaplı operasyonların sürdürüldüğü belirtiliyor.
Mühimmatlara El Konuldu
Yurtiçinde ve yurtdışında yürütülen operasyonlarda 21 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bunun yanı sıra yapılan aramalar sonucunda örgüte ait çok sayıda mühimmata da el konuldu. Piyade tüfekleri, av tüfekleri, 3 bini aşkın silah mühimmatı ve 16 el bombası ele geçirildi. Aynı zamanda teröristlerin ini olan 18 sığınak ve depo da kullanılamaz hale getirildi.
Örgütün finansal ayağına da büyük darbe vuruldu. Düzenlenen baskınlarda 109 kilo 900 gram uyuşturucu madde ve 32 bin kaçak sigara yakalandı.