Yeni bir araba almak isteyenlere son 6 gün! O güne kadar aldınız aldınız

Yeni bir araba almak isteyenlere son 6 gün! O güne kadar aldınız aldınız
Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerin ardından ikinci el otomobil satışlarında ciddi düşüşler meydana geldi. Uzmanlar, ertelenen taleplerin bir süre sonra toparlanacağını ve bunun da Eylül ayından itibaren fiyatların yükselebileceğini düşünüyor.

Ticaret Bakanlığı'nın kullanılmış araba satışına yönelik yeni bir adım atmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Geçtiğimiz ay talebin azalması, fiyatların düşmesi ya da reklam sitelerinde satılamayan çantalı araçların artık otomobil pazarında satılmaya başlanması gibi pek çok konu konuşuldu. Sonuç olarak, geçen ay genel ikinci el otomobil pazarında ve düzenli ikinci el otomobil bayilerinde çok az hareket yaşandı. Bazı satıcılar ağustosta bile başlamadılar.

Ticaret Bakanlığı'nın attığı adım olumlu oldu. Yatırım amaçlı olarak adlandırılan "Al-satçı"ların yerini, "ihtiyaçlarına" göre araba arayan vatandaşlar aldı. Bu kişiler “Fiyatlar düşecek mi?” diyor.

Bakanlığın aldığı önlemler sayesinde fiyatlar neredeyse istikrara kavuştu. Ancak ikinci el araç fiyatları henüz düşmedi. Satıcı, “Fiyatın düşmesini bekleyeceğim” derken her iki tarafın da beklemek zorunda kalması nedeniyle talebin arttığını kaydeden uzmanlar, eylül ayından bu yana talebin artması nedeniyle fiyatların artabileceği konusunda uyarıyor. Uzmanlar, ayrıca ikinci el araba satın almak için ticaret yapmak için şimdi doğru zaman olduğuna dikkat çekti.

Yeni bir araba almak isteyenlere son 6 gün! O güne kadar aldınız aldınız

İstanbul Rami Açık Otomobil Pazarı bayilerinden Hüsamettin Yeşil, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“İkinci el araba almak isteyenler artık gelmiyor. Geçen sene böyle 3 aylık bir aramız vardı. O dönemde fiyat biraz düştü, sonra yıl sonunda arttı. Şu anda ciddi bir fiyat indiriminden söz edemiyoruz. Yılın ilerleyen dönemlerinde bir taşıt ya da bireysel kredi fırsatı artarsa ​​o fırsatın talebi ve fiyatı yeniden artabilir" dedi.

Güngören açık pazarında otomobil satıcısı olan Serkan Dadak ise, Yeni bir araba almaya gücüm yetmediği için mülkümü saklamam benim için en iyisi. Hiçbir şey düşmüyor. Dolayısıyla ihtiyacı olan ve almak isteyen vatandaşlar da alamıyor. Biraz daha bekleyin, sonra fiyatlar yükselince pişman olur. Yeni otomobillerde aylık bir artış var ve artmaya devam edecek. İşte o zaman dolaylı bir şekilde ikinci el otomobilin fiyatı da artacak” diye konuştu.