Memur zammına 3'ü 1 arada zam formülü! Polis, hemşire, öğretmen, düz memur... İlk rakam ortaya çıktı

Memur zammına 3'ü 1 arada zam formülü! Polis, hemşire, öğretmen, düz memur... İlk rakam ortaya çıktı
Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber 5 aylık zam oranı emeklilerin gündeminde yer aldı. SSK, Bağkur emeklisine yüzde 15 oranın zam yapılırken, memur ve memur emeklisine ise yüzde 13,13 zam geleceği gündeme getirildi. En düşük memur maaşının 22 bin TL olarak belirlenmesiyle mesleklere göre maaşlar hesaplandı. İşte, yeni rakamlar haberimizde.

Temmuz zammı için milyonlarca vatandaş dört gözle beklerken yeni kabinenin görevine başlamasıyla beraber Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belirlenmesiyle beklentiler arttı. 6 aylık enflasyon oranlarını üzerinden 5 Temmuz günü açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranları bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 15 Temmuz tarihinden kadar tüm çalışanların maaşlarında güncelleme gerçekleşecek.

UZUN ARADAN SONRA EN DÜŞÜK ORAN

Emekliye ve memura zam çalışmaları devam ederken enflasyon rakamları açıklandı. Bedava doğal gaz etkisi ele alınarak aylık bazda 0,04 olarak belirlenirken yıllık ise yüzde 39,50'a geriledi. Bu veriler 17 ayın en düşük enflasyon oranları olduğu belirlendi.

GELEN ARTIŞLARA REFAH PAYI EKLENDİ

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistleri üzerinden beklentiler ele alınırken 6 aylık enflasyon rakamları yüzde 20 oranında yer alması tahminler arasında yer aldı. Yüzde 2 oranında verilerle beraber Mayıs enflasyonun neredeyse sıfır olarak açıklanmasıyla maaşlarda ki zamların olumsuz etkileneceği görüldü. Enflasyon oranlarıyla beraber maaş zamlarına refah payı ekleneceği müjdesi verildi. Yılık ilk 6 ayı ele alınarak kamu işçilerine verilen yüzde 45 oranında ki zamla beraber referans değerler ele alındı.

temmuz zamları

MEMURLARA KADEMELİ ZAM

11.848 - 13.500 TL arasında yer alan maaşlar 1. kademe olarak belirlenir.

13.500 - 16.000 TL arasında ki maaşlar 2. kademe

16 bin TL ve üzeri maaşlara ise 3. kademede bulunur. Bunun üzerine en düşük memur maaşı üzerinde zam oranlarında yüzde 30, ikinci kademe yüzde 35 ve üçüncü kademede ise yüzde 40 seviyelerinde olması tahminler arasında.

3600 EK GÖSTERGE MAAŞLARA YANSIYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla beraber en düşük memur maaşıyla Temmuz ayında 22 bin TL'ye yükseleceği görüldü. 4 meslek grubundan yer alan 3600 ek göstergenin üzerinde birinci derecedeki tüm memurlara zamlar dahil edildi. Memurlar bu gelişmyle beraber Temmuz zamında 2 bin TL yakın zam beklentisi oluştu.