Emekliye zam yok indirim var! 14 milyon emekli şaşkına dönecek

Emekliye zam yok indirim var! 14 milyon emekli şaşkına dönecek
Maaş artışı bekleyen emeklilere müjde: Maaş artışı yerine P indirim! Detaylar haberimizde.

2024 senesi emekli yılı ilan edilmişti ancak maaş artışı yerine indirim haberi emeklileri üzdü. Seçime birkaç gün kala milyonlarca emeklinin maaşlarına zam yapılacağı yönündeki umutlar sönüyordu ancak hükümetin çözümü indirim kampanyasında bulduğu ortaya çıktı. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERE ZAM DEĞİL %50 İNDİRİM

Seçim yaklaştıkça emekli maaşlarının artması bekleniyordu ancak hükümet bize indirim müjdesini verdi. 2024 yılının emeklilik yılı ilan edilmesinin ardından pek çok kurumu emeklilere özel indirimler sunacak. Emekliler, seçimlerden önce bile maaşlarının artmasını bekliyordu. Ancak hükümetin maaşları artırmak yerine indirim kampanyası başlatması emeklileri üzdü. Emekliler bu şekilde tepki gösteriyor. Hükümetin emeklilere sunduğu bir diğer "iyi haber" ise terfi ödenekleri. Kamu bankalarının sağladığı emeklilik katkısı 8.000 TL'den 12.000 TL'ye çıkarıldı. İki emekli maaşı olanlar en az 16.000 TL tutarındaki promosyondan yararlanabilecek ve bu tutar yarından itibaren hesaplarına aktarılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray mitinginde emekli maaşlarına ilişkin şunları itiraf etti: Enflasyon ortamında verdiğimiz her şey dipsiz bir kuyu gibi yok olup gidiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işkhan'ın "iyi haber" olarak açıkladığı indirim promosyonları netleşmeye başlıyor. 

Emeklilere Zam Değil %50 İndirim

PTT'den Tarm Kredi'ye, Türk Hava Yolları'ndan Demiryolları'na kadar pek çok kuruluş emeklilere özel indirimler sunuyor. İnidirm oranları aşağıdaki gibidir:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sosyal tesislerinde: Yüzde 50

PTT: Yüzde 20

Uçak biletlerinden: Yüzde 25

İletişim hizmetlerinden: Yüzde 25

Yüksek hızlı demiryolu için: Yüzde 10

Tarım Kredi Marketlerde: Emeklilere yönelik kartlarda indirim

Çift emekliler iki promosyon alabiliyor: TRT Haber'e verdiği röportajda Sosyal Güvenlik Baş Uzmanı İsa Karataş, çift emeklilerin her iki maaş için ayrı terfi alabileceğini söyledi.