Dolar kuru rekoruna ekonomist Özgür Demirtaş'tan ilginç mesaj: 'Top yere düşmeden sekmez'

Dolar kuru rekoruna ekonomist Özgür Demirtaş'tan ilginç mesaj: 'Top yere düşmeden sekmez'
Türk lirası dolar karşısında bugün yaklaşık olarak yüzde 5 değer kaybetti ve 22.75 lira oldu. Ekonomist Özgür Demirtaş ise, döviz kurlarının rekora koşması ile ilgili yaptığı yorumunda 'Top yere düşmeden sekmez' ifadelerini kullandı.

Seçimin ardından Kabine, ekonomi yönetiminin eski Bakanlardan Mehmet Şimşek'e devredileceğini açıkladı. Doğalgaz fiyatlarının 'sıfır' olacağı hesabıyla enflasyon tepetaklak olmuş gibi görünse de kur kazanımları her geçen gün yeni rekorlar kırıyor.

Bu hafta dolar, tarihte ilk kez 21 TL'yi geçerek düşük hacimli bir piyasada gece yarısı 22.06 dolara çıktı ve rekor kırdı. Dolar, önceki kapanışından %5 yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 22.75 dolara kadar ulaştı.

Dolar kuru rekoruna ekonomist Özgür Demirtaş'tan ilginç mesaj 'Top yere düşmeden sekmez'

Ekonomist olarak yorumlarıyla sürekli gündemde yer alan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, resmi twitter hesabı üzerinden dolar kuru hakkında bir yorum yaptı. Demirtaş, TL'nin dolar kurunun karşısında yaklaşık olarak yüzde 5 oranında değer kaybetmesi sonrası dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özgür Demirtaş, mesajında ​​konuya ilişkin herhangi bir ibare belirtmeden 'Top yere düşmeden sekmez' ifadesini kullandı.