Borsada parası olanlar yaşadı! Borsa kritik seviyeyi aştı: Altın ve dolar biriktirenler uyarıldı!

Borsada parası olanlar yaşadı! Borsa kritik seviyeyi aştı: Altın ve dolar biriktirenler uyarıldı!
Son dönemlerde borsa üzerinde ki artışlar dikkat çekerken altın ve doları olanlara uyarılar peş peşe geldi. Borsa İstanbul'un haftanın ilk işlem gününe yüzde 4'ün üzerine çıkmasıyla yatırımcılar yakından takip etmeye başladı. Peki borsadaki yükseliş devam edecek mi, yatırımcılar nasıl yol izlemeli? Tüm detaylar...

Borsa üzerinde yükselişle beraber gram altının güncel rakamı 1368 TL seviyelerinde yer alırken dolar ise 21.41 TL seviyesinde işlem görüldü. Altın ve dolar yatırımcıları ne yapmaları gerektiğini araştırmaktadır. Peki altın ve dolar ne kadar daha yükselecek?

BORSA İSTANBUL'DA SON DURUM

 Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş konu hakkında yaptığı açıklamalarda seçimler sonrasında para politikasının belirsizliğine değindi. Bununla beraber Hazine Bakanı Şimşek'in göreve gelmesiyle konularda ki belirsizliğe son verildi.

2024 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerin etkisiyle ekonomik adımların öncesinde olacağına değinilirken bu zaman içerisinde öngörülebilir politikaların tercih edileceği ve teşvik mekanizmalarının işleme konulması yönünde canlılığın korunacağı belirtildi.

borsa

DÖVİZ KURU YÜKSELECEK Mİ?

Kurlar üzerinde ki yükselişin ne kadar devam edeceği ve gidişatın nasıl olacağı en merak edilen soruların başında geliyor. Piyasalarda patikaların ne kadar güven kazandığı bu sürecin hızlanmasına yardımcı olacaktır. Bu denge fiyatlarının ne zaman gerçekleşeceği piyasanın karar vereceği bir olgu olduğundan ötürü tahmin etmekte zorlanılmaktadır.

KABİNEDEN PİYASAYA YENİ KARAR

Genel seçimi geride bırakılmasıyla beraber siyasi belirsizliklere son veildi. Cumartesi günü açıklanan kabine, piyasa tarafından onaylandı. Mehmet Şimşek'in göreve gelmesiyle beraber para politikalarıyla önümüzdeki günler için endişeler ve rasyonel zemine doğru adımlar atılacağı belirtildi.

22 Haziran'da Para Piyasası Kurulu gerçekleşecek ve yüksek oranlar yeni Merkez Bankası başkanı tanıtılacak. Bu durumda gözler gelecek yeni kararlara ve bilgilere çevrildi.