Altın fiyatlarında bu fırsat bir daha gelmez! Uzman isim resmen duyurdu: 1500 TL olacak!

Altın fiyatlarında bu fırsat bir daha gelmez! Uzman isim resmen duyurdu: 1500 TL olacak!
Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı rekor kırarken, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ve 22 ayar bilezik gibi diğer altın türlerine de dikkat çekiliyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altının geleceğiyle ilgili önemli bir soruya cevap verdi. Memiş, yaz aylarında gram altının 1400 lira seviyelerine yaklaşmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı ve son bir kez 1350 TL altında bir fiyatlamaya gidilebileceğini belirtti. Ons altın için ise "O dip operasyonunu yapmadan bu işin peşini bırakmayacaklar" şeklinde konuştu. İşte ayr

Altın fiyatları haftaya düşüşle başlamasına rağmen günü kazançla kapattı. Dün ons altının 1938 dolara kadar geriledikten sonra ABD piyasalarının açılmasıyla yukarı yönlü hareket ettiği ve 1950 doların üzerinde tutunduğu belirtiliyor. Bugün ise 1980 dolara kadar yükseldikten sonra 1974 dolar seviyelerinde yatay bir hareket gözleniyor.

Gram altın fiyatları ise dün ons altındaki düşüşe karşın dolar/TL kurunun 21 liranın üzerinde rekor seviyeye yükselmesiyle tarihi zirvesini güncelledi. Bugün ons tarafındaki yükseliş ve dolar/TL kurunun seyriyle birlikte gram altının fiyatı 1368 liraya kadar yükseldi ve yeni bir rekor kırdı. Kapalıçarşı ile ekran arasındaki satış makası tamamen kapandı, ancak hala alımda 100 liralık bir fark bulunduğu ifade ediliyor. Çeyrek altın 6 Haziran Salı günü 2.329 TL'den, Cumhuriyet altını 9.494 TL'den ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.339 TL'den alıcılarla buluşuyor.

FED FAİZ KARARI BEKLENİYOR

fed

Yatırımcılar için ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve para politikalarına ilişkin belirsizliklerin takip edilmesi önem taşıyor. Ayrıca ABD'de borç limiti krizinin çözülmesiyle birlikte ABD hazinesinin tahvil satışlarına başladığı ve bu durumun piyasalarda likiditeyi olumsuz etkileyebileceği endişelerinin sürdüğü belirtiliyor. Fed'in faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı yönünde fiyatlandırma olduğu ve beklentilerin nihai faiz oranının şu anki seviyenin 25 baz puan üzerinde oluşacağı yönünde güçlendiği ifade ediliyor.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmeleri de dikkat çekiyor. Memiş, ons altının haftanın iki işlem gününde 1968 dolara kadar yükseleceğini öngörüyor, ancak sonrasında tekrar aşağı yönlü bir trend beklediğini belirtiyor. Gram altında ise 1350 lira altında resmi kurda bir fiyatlama görülebileceğini ancak fiziki tarafta bu seviyeyi bulmanın zor olabileceğini ifade ediyor. Yaz aylarında ise 1400 lirayı beklemenin gerektiğini ve altın sahiplerinin sabırla beklemeye devam etmeleri gerektiğini söylüyor.