Gözleriniz sık sık sulanıyorsa aman dikkat!

Gözleriniz sık sık sulanıyorsa aman dikkat!
Göz sulanması basit bir durum gibi görünse de aslında ciddi hastalıkların habercisi olabilir: Konuyla ilgili uzman doktorun uyarıları dikkat çekti. Göz sulanmasını önemsemeyip geçiştirmeyin!

Gözde sulanma, kızarıklık, batma, yanma ve kum atılmış gibi hissetme gibi şikayetleriniz varsa, bunların nedeni alerji veya göz içi iltihabı olabilir. Bahar aylarında artan alerjik reaksiyonlar, göz sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Ayrıca bazı hastalıklar ve ilaçlar da gözde sulanmaya yol açabiliyor. Gözde sulanmanın nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

göz hastalıkları

Göz sulanması bahar aylarında alerjinin bir belirtisi olarak algılanabilir. Fakat uzman doktor, göz sulanmasının ciddi hastalıkların işareti de olabileceğini söyledi. Göz sulanmasını hafife almayın!

Op. Dr. Gücükoğlu, göz sulanmasına neden olan faktörleri anlattı. “Güneş ışığı ve polenler, bahar nezlesi dediğimiz duruma yol açar. Ev hayvanları kuşlar, akarlar ve ev tozları yine alerji sebepleridir. Çeşitli sebeplerle oluşan göz içi iltihapları, bunları oluşturan romatizmal hastalıklar ve Behçet hastalığı gözde sulanma ve kızarma yapabilir. İleri yaşlarda gözyaşı yapısındaki değişimler ve halk arasında ‘kuş kanadı’ denilen pterjium hastalığında açık havada çok fazla toza rüzgara maruz kalanlarda gözde sulanma ve batma olur. Akne tedavisi görenlerde immünosupressif ilaç kullanan romatizmal hastaların da gözlerinde sulanma, batma, yanma ve kum atılmış hissi olabilir” dedi.

göz hastalıkları

Op. Dr. Gücükoğlu, göz sulanmasının olası belirtilerini anlattı. “Kontakt lens kullanan kişilerde lensin göze uyumlu olmaması, kullanım süresini doldurması ve yırtılması sulanma yapabilir. Her türlü görme kusuru tedavi edilmezse gözde sulanma yapar.Ayrıca aşırı derecede uykusuz kalma, ekran çalışması, sıcak ve soğuk havaya maruz kalma ve sigara dumanı göz sulanmasına yol açar” dedi.

Ayrıca Gücükoğlu göz tansiyonu olan bebeklerde gözde sulanma daha çok görüldüğünü belirtti. Lens kullanan kişilerde lensin göze uyum sağlamaması, süresinin dolması veya yırtılması da gözde sulanmaya neden olabileceğini söyledi. Görme bozuklukları tedavi edilmezse gözde sulanman devam edebileceğini vurguladı. Bunun yanında uykusuzluk, bilgisayar kullanımı, sıcak ve soğuk hava ve sigara dumanı da gözde sulanmayı artırdığını ifade etti.

Op. Dr. Gücükoğlu, her türlü göz operasyonundan sonra iyileşme aşamasında gözde sulanma olabileceğini vurguladı. Öte yandan günümüzde göze uygulanan makyaj yöntemlerinin de gözde sulanma ve kapak kenarı şişliğine neden olabildiğini belirtti.